preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Popis udžbenika

  

 

Školski prijevoz

Forum

Foto grupa

 

Potražite nas na Facebooku i Twitteru

Zabava

 

Literarni radovi

Da, jošte tu je! Godine su prošle, ali Hrvatska je još uvijek tu unatoč svim ratovima, nedaćama, željama drugih naroda da osvoje njen teritorij. Ja sam rođena 2003. godine pa daleku hrvatsku povijest znam samo iz povijesnih udžbenika i pričama roditelja, ali mogu s ponosom reći da sam rođena u neovisnoj Republici Hrvatskoj, državi koju su mnogi pa i vi, sanjali čitavog svog života. 1991. godine Hrvatski sabor je donio odluku o samostalnosti i neovisnosti Republike Hrvatske. Nažalost, to nije moglo proći mirnim putem. Domovinski rat trajao je 4 godine i mnogi su ljudi dali svoj život za našu domovinu. Prvi hrvatski predsjednik bio je doktor Franjo Tuđman. Danas imamo i prvu hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović. 2013. godine Hrvatska je postala članica Europske unije što nam je omogućilo kretanje većim dijelom Europe. Hrvatska ide u korak s vremenom, brzo se mijenja i napreduje te vjerujem da će svakim danom biti sve jača, naprednija i bogatija. Lijepo je živjeti u Hrvatskoj! 

 

1.3.2017. (srijeda) u 7:15 ujutro krenuli smo u Dubrovnik  autobusom na edukativni koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra. Orkestar je predvodio prof. Slobodan Begić. Na koncert su pozvani osmaši iz cijelog područja Dubrovačko-neretvanske županije: OŠ Orebić, OŠ Kuna i OŠ Trpanj, OŠ Don Mihovila Pavlinovića iz Metkovića, Osnovne škole : Janjina, Mljet, Ston, Primorje i Slano, Osnovne škole: Smokvica, Blato, Vela Luka i Žrnovo. U 11:00 sati započeo je koncert koji se održavao u tvrđavi Revelin. Na samom početku koncerta nastupali su učenici iz glazbene škole Luke Sorkočevića iz Dubrovnika sa svojim solo točkama uz pratnju orkestra. Čuli smo predivne zvukove violina, truba,  flauti.... Zatim je orkestar izvodio poznate pjesme iz popularnih crtića i filmova kao na primjer pjesma iz crtića Pink Panther, pjesma iz filma James Bond, pjesma iz Igre prijestolja... Nakon toga prof. Slobodan Begić je pitao želi li netko doći na njegovo mjesto dirigenta i vidjeti kako orkestar i publika izgleda iz njegove perspektive. Javila se učenica M. T.  iz našeg razreda i vidjela kako je to biti dirigent. Koncert koji je trajao 45 minuta je završio, a Hrvatska radiotelevizija je zatim intervjuirala par učenika iz naše škole, ali i iz drugih škola i pitala ih nekoliko pitanja. Meni se ovaj koncert jako svidio i jako mi je drago što sam imala priliku biti sudionik u takvom prelijepom događaju. Najviše mi se svidjelo kada su svirali pjesme iz crtića i filmova. Nakon tog lijepog događaja bilo je vrijeme da se vratimo svojim kućama. Ponovno smo putovali autobusom i u Orebić smo sretni i zadovoljni došli u popodnevnim satima.

 

U 7:30 smo krenuli sa rive put Dubrovnika. Išli smo na edukativni koncert koji se održao u tvrđavi Revelin. Prije koncerta imali smo priliku šetati Stradunom i vidjeti scenoografiju Robina Hooda te njegovog producenta, Jamieja Foxa. Koncert je bio zanimljiv i poučan. Na koncertu su osim sinfonijskog orkestra, sudjelovali i učenici. Posebno me se dojmila izvedba Pink Pantera i Igre Prestolja jer su ih izveli na poseban način. Smatram da je ovaj koncert bio jako poučan jer se ovim izvedbama pokazalo da se svaki glazbeni žanr more interpretirati klasičnim instrumentima. Pohvalno je da su pozvali nekoga iz publike da se okuša u poslu maestra. Svima bih preporučila odlazak na ovaj koncert jer je bio jako zanimljiv i edukativan. 

Oglasna ploča
Image Map

e-Dnevnik

 


Za osmaše...

Školski intervju


Priznanja

Tražimo novinare


Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Anketa
Domaću zadaću ne pišem jer...


Korisni linkovi

Tražilica


preskoči na navigaciju